Een vaak gehoorde opmerking over Keniaans eten is de gevarieerde smaak. De Keniaanse keuken baseert zich op een verscheidenheid aan etnische tradities samen gevoegd met de kruiden en smaken van andere landen.

SPICESDoor de langdurige relatie van Kenia met buitenlandse kolonisten en de kolonisatie door de Britten, zijn de smaak, bereidings-wijzen en de presentatie van de Keniaanse cuisine sterk beïnvloed door de Indianen, Arabieren, Europeanen, en Pakistani evenals een aantal westerse landen.

Keniaans eten is voornamelijk traditioneel en bijna alle stammen van Kenia hebben een specifieke maaltijd als hun eigen hoofdvoedsel. Typische Keniaanse keuken is direct beschikbaar in bijna elk Keniaans eetcafe; het wordt geserveerd in restaurants, hotels, clubs en uitgaansgelegenheden met een Afrikaanse flair.

Jikogeni kookt op traditionele wijze haar gerechten met Afrikaanse passie en liefde voor het koken.

 

Samosa

Een gefrituurd deegpasteitje met een pittige vulling van een gehaktmix.

Kamba wa Kukaanga

Gebakken garnalen in kruiden. Eventueel als spies en met peper en citroen gegarneerd.
Een lekkere frisse start!

Saladi ya nyanya avocado

Een verse salade van Avocado en Tomaat, op smaak gebracht met een beetje olijfolie en zwarte peper.

Mchuzi wa Tilapia

Gebakken Tilapia filet in een kruiden/curry saus.

Nyama wa Giligilani

Malse runderbief gestoofd in een koreandersaus.

Dit gerecht gaat prima samen met Sahani Mboga en Ugali

Kuku Biryani

Biryani is een rijstschotel die bekend staat om haar unieke aroma en smaak.

Het kan worden bereid met gekruide kip, lam, bief, vis, eieren of groenten.

Basmati Rijst

Chapati

Kenyaans plat brood dat nog het meeste op een pannekoek lijkt.
Het is echter van vers brooddeeg gemaakt.

Ugali

Het hoofdvoedsel in Kenya zoals de aardappelen dat zijn in Nederland.

Deze gestijfde pap wordt van maismeel gemaakt en meestal is de Ugali wit van kleur.

Jikogeni heeft ook de gele variant op de kaart.

Sahani Mboga

Deze verse groenteschotel past bij alle gerechten.

Verschillende soorten koolvariaties zijn mogelijk.

Hier een voorbeeld met boerenkool (jazeker, ook bekend in Kenya!)

Mahamri

Een Swahili donut van kokosnotenmelk en kardamom.

Tusker Lager

Het Kenyaanse bier dat koud (=baridi) geserveerd wordt.

Chai ya Tangawizi

Kenyaanse kruiden thee